Overslaan en naar de inhoud gaan

James Malone

James Malone 01

Oorspronkelijk afkomstig uit Londen, arriveerde James op 19-jarige leeftijd in Málaga en ontdekte bij toeval zijn passie voor textielontwerp. Sindsdien en zijn hele professionele leven heeft hij zijn geest steeds gevoed met contrasten en met de nieuwsgierigheid van iemand die probeert de essentie van zijn omgeving vast te leggen. Zijn creaties zijn doordrongen van het kruisen van culturen, het verzamelen van ervaringen, herinneringen aan zijn jeugd vermengd met zijn ervaringen in Andalusië. In de collectie zijn er winden van west en oost, penseelstreken van de Afrikaanse horizon, kruisingen van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.

Sinds de geboorte van het merk in 2011 is James naast eigenaar ook creatief directeur. Zijn werk begint en eindigt in het weefsel zelf, waaraan hij zich met lichaam en ziel wijdt, altijd op zoek naar authenticiteit, zich ervan bewust dat weefsels sensaties kunnen overbrengen naar de plaatsen waar ze wonen. James is betrokken bij het hele ontwikkelingsproces, gebruikt garens die uniek zijn voor zijn textiel en werkt samen met meestervaklieden om ze voor hem te weven.

De uiteindelijke resultaten blijven hem verbazen en hoewel ze volledig nieuw zijn, hebben zijn nieuwe ontwerpen een signatuur die in de hele collectie terugkomt. Natuurlijke vezels zoals linnen, wol en bamboe zijn altijd aanwezig in zijn onconventionele prints en gestructureerde jacquards met een hint tribal accent, die allemaal deel uitmaken van de kenmerken van James Malone Fabrics. De collectie wordt afgerond met verfijnd geweven effen, voiles met een vleugje fantasie en behang geïnspireerd op zijn textielontwerpen.