Overslaan en naar de inhoud gaan

No. 9 Jim Thompson

Jim Thompson No.9-01

Ontspannen, ongedwongen elegantie met de nadruk op toegankelijkheid - dit is nummer 9 Thompson.

Oorspronkelijk een diffusielijn van Jim Thompson-stoffen, werd nr. 9 in 2006 gelanceerd onder de creatieve leiding van Richard Smith. Het merk is nu een dynamische jongere broer of zus van het origineel en deelt zijn gevoel voor avontuur en respect voor traditioneel vakmanschap met een extra dimensie van informaliteit en een schilderkunstige dimensie.

Richard ontwerpt twee keer per jaar collecties, waaronder prints, behangpapier, weefsels en versieringen. Allemaal gebaseerd op zijn eigen handgeschilderde artwork, zijn de ontwerpen gereproduceerd met een verscheidenheid aan materialen, waaronder linnen en katoen. De eerste collectie hoogwaardige stoffen van het merk werd gelanceerd in 2012: ideaal voor binnen of buiten, hun veelzijdigheid weerspiegelt het vloeiende denken achter nr. 9, wiens ontwerpen zowel in de stad als op het platteland thuis zijn.

Elke collectie is gemaakt door Richard in zijn atelier aan zee in Sussex, Engeland. Een flair voor onverwachte kleurencombinaties en een waardering voor patronen, van bloemen tot geometrische vormen, onderstrepen elk ontwerp. De productie wordt persoonlijk gecontroleerd door Richard in de Jim Thompson-fabriek in Thailand, drie uur ten noorden van Bangkok. Hier, in samenwerking met wevers en drukkers, verfijnt hij zijn ontwerpen om echt originele stukken te creëren die ter plaatse worden geweven of gedrukt.

Categorie